Reguli de Functionare

In jos

Reguli de Functionare Empty Reguli de Functionare

Mesaj  Admin la data de Joi Ian 17, 2008 10:15 am

Reguli generale:

Dreptul de folosire al forumului va este acordat gratuit in baza respectarii regulamentului. Ne rezervam privilegiul de a va revoca acest drept (indiferent de vechime sau numarul de mesaje) in cazul in care consideram ca acest lucru este necesar. Roportal isi rezerva dreptul de a schimba regulamentul cu sau fara preaviz.

Responsabilitatea juridica pentru mesajele postate va apartine in totalitate. Dupa postare mesajele vor deveni proprietatea Roportal.ro si nu mai pot fi sterse decat in conditii speciale.

Limba folosita pe forum este romana.

Pe acest forum este permisa doar folosirea limbii romane. Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) si doar cand acest lucru este in concordanta cu situatia respectiva. Exceptie fac teme cuprinse in sectiunea "International Area".

1. Comportament

1.1. Tratati-i pe ceilalti cu respect si mentineti discutiile in limitele bunului simt. Nu uitati ca pe forum sunt membri de varste diferite si a caror experienta difera de la caz la caz, motiv pentru care va rugam sa fiti rabdatori daca uneori apar intrebari care pot parea "stupide" sau "infantile".

1.2 Membrii forumului nu au dreptul sa se dea drept moderatori sau admini. Incercarea de a actiona ca un moderator este interzisa si duce la primirea unui avertisment.

1.3. Va rugam sa nu raspundeti la off topicuri si sa nu postati in topicuri care probabil vor fi sterse. Postari de genul "primul pe pagina" sau "am scris si in topicul asta" sunt interzise. Nu folositi texte cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni mari. Dimensiunile excesive vor fi reduse fara aviz si fara explicatii.

1.4. Va rugam sa evitati reproșurile cu privire la greșelile gramaticale sau de scriere la adresa membrilor. Dacă greșelile gramaticale sau de scriere ale unui membru sunt atât de mari încât conținutul mesajului se pierde, puteți raporta acel post. Un administrator sau un moderator se va ocupa de acea problemă.

1.5. Membrilor forumului le este interzis sa provoace moderatorii sau adminii in mod deliberat. Posturile care au ca scop crearea de conflicte intre jucatori si moderatori vor fi sterse, iar autorii vor fi pedepsiti aspru.

1.6. Membrii care vor actiona in mod deliberat impotriva crearii unei comunitati pe acest forum vor fi banati definitiv.

1.7. Atacurile la persoana nu sunt tolerate nicaieri, nici pe forum, nici prin sistemul intern de mesagerie.

1.8. Nu faceti cereri de HACK, CRACK, WAREZ etc. Nu promovati pirateria software si nu scrieti mesaje care contravin legilor in vigoare.

1.9. Pentru a depune o plangere impotriva unui alt membru va rugam sa folositi sistemul intern de mesagerie. Este interzis sa faceti acest lucru pe forum.


2. Reguli de postare

2.1 Orice post cu continut politic, etnic sau rasist extrem , pornografic, ilegal, care face referire la consumul de droguri sau neagreabil in orice fel este complet interzis. In cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv.

2.1. Va rugam sa postati raspunsuri care au legatura cu topicul. Daca nu puteti oferi un raspuns potrivit cu topicul este mai bine sa nu postati nimic. Acest lucru este in special valabil asupra posturilor foarte scurte si fara relevanta.

2.2. Discuțiile între doar doi membri trebuie purtate prin intermediul mesageriei interne, nu pe forum.

2.3. Pentru a evita repetarea argumentelor, mai ales in cazul discutiilor lungi, va sugeram ca intotdeauna sa cititi intregul topic inainte de a posta un raspuns.

2.4. Înainte de a posta un topic nou, folositi functia de cautare pentru a va asigura ca nu exista un topic asemănător.

2.5. Vă rugăm ca înainte de postarea unui topic nou sa va asigurati că acesta este în sectiunea corespunzatoare, pentru ca moderatorii să nu fie nevoiți să îl mute mai tarziu.

2.6. Verificati textul inainte de a posta. Astfel va puteti asigura ca este usor de citit si poate fii inteles de catre ceilalti membrii ai forumului. Incalcarile repetate ale acestei reguli pot duce la un avertisment.

2.7. Nu citati excesiv din posturile anterioare. Citati doar partile esentiale astfel incat posturile sa nu fie prea lungi.

2.8. Nu folositi materiale ale caror drepturi de autor nu va apartin. Mesajele personale sunt personale si nu aveti voie sa le publicati pe forum.

2.9. Este interzisa folosirea prescurtarilor de chat: "sh" , "tz", "k" , "dak", etc. Cei care le folosesc vor fi trecuti in grupul Mirkuitori.


3. Poze, semnaturi, avatare, atasamente:

3.1. Sunt acceptate poze fara comentarii atata timp cat sunt on topic.


3.2. Semnatura (text sau imagine) nu va depasi inaltimea de 180 Pixeli sau 4 linii de text. Avatarele nu vor depasi 120x120 Pixeli. Bannere sau linkuri-urile de recrutare in semnatura sunt interzise. Regula 2.1 este valabila si pentru semnaturi, avatare, atasamente.

3.3. NU atasati fisiere mai mari de 3 MB si nu utilizati aceasta functie decat cu un scop bine definit. (Text si imagine); Atasamentele de tip video nu sunt acceptate.


4. Sectiunile forumului si topicuri noi

4.1. Unele sectiuni au reguli specifice. Va rugam sa le cititi inainte de a posta.

4.2. Va rugam sa folositi un titlu adecvat cand deschideti un topic. Evitati titluri incomplete sau de genul "lol", "intrebare" sau "ATENTIE!!".

4.3. Topicurile sau posturile care fac referire catre alte site-uri care nu au legatura cu reteaua Roportal sunt permise doar in sectiunea « Promovare ».


5. Pedepse

5.1. Incalcarea regulilor duce in prima faza la avertisment. Mai multe avertismente pot duce la banarea de pe forum, temporara sau definitiva.

5.2. Crearea altor conturi pentru a scapa de inchiderea contului este interzisa.

5.3. In cazuri extreme se poate inchide direct contul.


6.Actiunile moderatorilor si ale adminilor

6.1. Moderatorii si adminii au dreptul de a edita, sterge sau inchide topicuri. Va rugam respectati instructiunile lor.

6.2. Daca postul dumneavoastra a fost sters, atunci inseamna ca stergerea a avut la baza un motiv intemeiat. Va rugam sa nu il rescrieti.

6.3. Toate reclamatiile sau criticile in legatura cu activitatea moderatorilor sau a adminilor (incluzand aici sanctiunile primite) se vor face numai prin sistemul intern de mesagerie. Orice incercare de a deschide o discutie pe aceasta tema pe forum va fi considerata infractiune si pedepsita cu un avertisment.

Exceptie de la regula face o discutie la modul general, fara absolut nici o referire la o anumita persoana (membru al forumului, moderator sau admin) si/sau sanctiune primita. Aluziile de orice fel sunt de asemenea interzise.

6.4.In cazuri extreme, ne rezevam dreptul de a inchide conturi chiar daca nu se aplica nici una din regulile de mai sus. In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.

Admin
Admin

Mesaje : 14
Data de înscriere : 16/01/2008
Varsta : 33

Vezi profilul utilizatorului http://usamvb.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum